Tillrättalägganden

Jonathan Franzens Tillrättalägganden fick jag av Mr. Späck och Vim i julklapp. Boken skildrar de fem familjemedlemmarna i en amerikansk medelklassfamilj; det åldrande paret Enid och Al Lambert samt deras tre utflugna barn.

Genom hela boken får läsaren följa alla fem, en nödvändighet för att inte börja hata dem! Det är fem spännande, men ack så enerverande, personporträtt som tecknas – ändå går det inte att avsky någon av dem. Det som börjar med en stilla (och inte så lite tragisk) förortsidyll hinner ta många vändningar innan boken är slut, allt kretsande kring Enids önskan att samla hela familjen för en sista jul tillsammans.

Jag har svårt att lägga ifrån mig boken. Hur mycket jag än stör mig på karaktärerna måste jag fortsätta följa dem och i slutändan vill jag bara att deras tragiska tillvaro ska bli bra igen!

4/5

 

 

This entry was posted in 40 böcker, Loppan. Bookmark the permalink.