Jag saknar dig

En bok av Peter Pohl. En ungdomsbok som har betytt så otroligt mycket för mig, jag har läst den väldigt många gånger, läst valda partier. Gråtit, lett.

Peter Pohl skriver med väl valda ord, ord som berör, tusen gånger om. 2011 hade filmen baserad på boken premiär. Jag har inte vågat se den, rädd att den inte ska hålla samma klass som boken. För vilken film gör det, egentligen? Men ändå har jag varit nyfiken, och idag såg jag filmen. Ganska dåligt skådespeleri, men filmen följde ändå handlingen väldigt bra, och återkopplingen till mina lässtunder kombinerat med vissa väldigt ljusa stunder från skådespelarna, gjorde att jag klart kan godkänna filmen. Dess handling smärtar och får en att tänka efter. Man kan inte ta livet förgivet, en olycka kan hända så snabbt, och när det väl händer något, då totalförändras det liv man har. Se den. Men läs i första hand boken. Jag lovar, du blir berörd!
3/5
This entry was posted in Ordsamling, Se femtio filmer. Bookmark the permalink.